Merke Wedstrijden 2015

In het weekend van 12 en 13 september zijn in Grou bij het Zeilcentrum de Merke Wedstrijden gevaren. Als je een alles omvattend  woord zou moeten kiezen, zou: Fantastisch!, het woord zijn! Werkelijk alles was Fantastisch! Iedereen die iets heeft gedaan om de wedstrijden door te kunnen laten gaan, bedankt!

Benieuwd naar het hele verhaal over het weekend? Wie er mee deden? Kijk snel onder de foto’s.

Boele en Alice maken zich klaar voor de tweede dag!

Boele en Alice maken zich klaar voor de tweede dag!

Vlag van KWV Frisia., de organiserende vereniging.

Vlag van KWV Frisia., de organiserende vereniging.

Arjen de Boer, Voorzitter van AIM van KWV Frisia houdt alle Hansa voten nauwlettend in de gaten. Arjen bedankt!

Arjen de Boer, Voorzitter van AIM van KWV Frisia houdt alle Hansa voten nauwlettend in de gaten. Arjen bedankt!

Merke Wedstrijden 2015

In het weekend van 12 en 13 september zijn in Grou bij het Zeilcentrum de Merke Wedstrijden gevaren. Deze wedstrijden waren georganiseerd door KWV Frisia. De wedstrijden van KWV Frisia vinden altijd op het Pikmeer en Wijde Ee plaats. Daar liggen 15 boeien. Er zijn 8 verschillende banen die afhankelijk van de windrichting gevaren worden. De boeien zijn niet zo groot en het nr dat er op staat is niet zo goed te zien. Het varen is een uitdaging maar door de afwisseling ook erg leuk. Je vaart niet een baantje waarbij je elkaar de hele tijd ziet. Er deden in totaal 85 boten mee, verdeeld over 10 verschillende klassen. De Hansa Klasse deed met 6 boten mee, 2 Liberty’s, 3 303’s met twee personen en 1 303 met een persoon:
Bastiaan Hof, Hansa Liberty, Handmatig, #1863
Wilma van den Broek, Hansa Liberty, Full Servo, #1159

Alice van der Ham, Hansa 303 Wide, Met za Merle Louwinger en zo Boele Schelling, #2200
Finy Teitsma, Hansa 303 Wide, Met Ytzen Westra, #2201
Hidde de Vries, Hansa 303 Wide, Met Ron Loorbach, #2565

Esther Westmaas, Hansa 303 Single, Een persoon, Full Servo, #545

Elke klasse zeilde beide dagen 2 wedstrijden. Voor onze klasse duurde 1 wedstrijd ongeveer 60 minuten. Wij zeilde beide wedstrijden achter elkaar, de anderen gingen na 1 wedstrijd naar de wal voor de lunch. Wij zeilde dezelfde baan als de andere klassen. Bij ons werd de baan afgekort zodat elke wedstrijd ongeveer 60 minuten duurde.

Op zaterdag begon de dag behoorlijk fris. Onze eerste start was om 11.45 uur. In de loop van de dag werd het wel wat beter wat temperatuur betreft. De wind was in het begin behoorlijk krachtig maar de voorspelling was harder dan het was. Uiteindelijk zat het tegen de 5bft aan. Bij de tweede wedstrijd was de wind wat afgenomen. De temperatuur ging omhoog. Het was een fijne dag met fantastische weersomstandigheden en een perfecte organisatie van KWV Frisia.
Helaas had Esther pech met de elektrische bediening waardoor zij de tweede wedstrijd niet uit kon varen. Esther zei dat ze toch fijn had gevaren, al had ze zaterdag maar 1 wedstrijd uit kunnen varen. Esther kon vanwege andere activiteiten van haarzelf zondag niet zeilen.
Op zondag zou het bijna niet waaien maar dat viel gelukkig mee. We hadden toch zo’n 2bft. Onze eerste start was om 11.00 uur. Het was zondag af en toe zoeken naar wind. Het zonnetje brak op een bepaald moment door toen werd het ook nog warm. Het was echt genieten, zie de foto’s vooral die van Alice en Boele. Heerlijk in het zonnetje!
Alle klassen zeilde zondag de korte baan omdat de voorspelling was dat de wind helemaal weg zou vallen rond 13.00 uur. Bij onze klasse hadden de laatste boten wat minder geluk dan de eersten. De wind werd wel minder maar niet zo erg dan dat men had voorspeld gelukkig.

Aangezien de verschillende Hansa type’s in een klassement waren opgenomen is er gevaren op SW Factor. Als je meer over deze factor wil weten, neem dan contact op met Wilma van den Broek
Uitslag Hansa Klasse tijdens de Merke Wedstrijden in Grou is:
1. Wilma van den Broek, Hansa Liberty, Full Servo, #1159
2. Bastiaan Hof, Hansa Liberty, Handmatig, #1863
3. Alice van der Ham, Hansa 303 Wide, Met za Merle Louwinger en zo Boele Schelling, #2200
4. Finy Teitsma, Hansa 303 Wide, Met Ytzen Westra, #2201
5. Hidde de Vries, Hansa 303 Wide, Met Ron Loorbach, #2565
6. Esther Westmaas, Hansa 303 Single, Een persoon, Full Servo, #545

Via deze weg wil ik graag namens alle Hansa zeilers, familie, vrienden, kennissen en assistenten, de wedstrijdcommissie, AIM en de vrijwilligers van KWV Frisia, enorm bedanken voor de goede organisatie van deze wedstrijden, de goede zorgen en de assistentie die wij hebben gekregen. We worden met elkaar steeds meer een geoliede machine. Heel fijn!

Alvast voor de agenda van 2016!
Voorjaarswedstrijden 2016 georganiseerd door KWV Frisia
Deze worden gehouden op 30 april en 1 mei. Hansa Klasse Nederland zal hier aan deelnemen. Voor de zeilers is dit een mooie training/oefening voor het WK dat van 3-9 juni 2016 in Medemblik wordt gehouden.