Trainingsweekend Medemblik

Het weekend van 23 en 24 april 2016 was het trainingsweekend voor de Hansa zeilers. Tevens konden de mensen die als vrijwilliger bij het WK Hansa Klasse van 3-9 juni in Medemblik werkzaam zullen zijn, ook kennismaken met de organisatie en de bootjes.
Het trainingsweekend werd georganiseerd door het Watersportverbond en de Hansa Klasse. Het Verbond heeft een trainer, Christoffel van Hees, accommodatie en 4 RIB’s geregeld.
Er waren uiteindelijk 21 boten waarvan er 5 uit Zwitserland en 3 uit Belgiƫ kwamen.
Helaas was het voor sommige zeilers te koud, zij zijn het hele weekend niet het water op geweest. Vera Voorbach, voormalig lid van de Paralympisch zeilkernploeg, heeft theorieles gegeven aan de mensen die aan de wal bleven.
Zaterdag deed iedereen in de middag met de theorie mee. Deze theorie bestond uit protestsituatie’s. Het was de bedoeling dat iedereen zou zeggen hoe hij/zij het zag. Is het protest dat aangevoerd wordt terecht of niet? Dit werd als zeer nuttig en zinvol ervaren.

Op zondag was het programma gelijk aan zaterdag. Er zou veel meer wind en regen komen dan er uiteindelijk kwam. Maar de kou hield de zeilers voornamelijk aan de wal. Wat wind betreft had er meer gezeild kunnen worden.Een aantal zeilers waagde toch de gok om naar buiten te gaan. De mensen die aan wal bleven gingen met Vera vanaf boven beoordelen wat goed ging en hoe het beter/anders had gekund. Er werd een Nederlands Klassekampioenschap gevaren. De vlaggenmast stond goed in zicht, de vlaggen werden meteen meegenomen.

De Zwitsers vonden het helemaal fantastisch met de golven en wind. Voor de Belgische zeilers die er waren ging het toch een beetje te gek. Kortom dit weekend heeft knopen doen doorhakken. Een paar Nederlandse zeilers hebben ook pas na dit weekend besloten om wel of juist niet aan het WK mee te doen. Redenen lagen ver uit elkaar.

Kom naar het WK in Medemblik van 3-9 juni 2016!
Voor informatie over het WK zie: WK Hansa Klasse 2016