Wedstrijdkalender 2018

In deze kalender staan alle bij ons bekende data van wedstrijden waar Hansa boten aan mee doen. In januari hopen we aan te kunnen geven hoe en wat met de Jaarprijs van 2018.

Als je zelf met een Hansa boot aan wedstrijden meedoet die niet in deze lijst staan, stuur even een mailtje naar de klasse.

Nederland 2018

Datum                           Wedstrijd                                      Locatie

14 en 15 april                 Voorjaarswedstrijden                      Zeilcentrum Grou

08 t/m 10 juni                 ONK Hansa Klasse 2018               Zeilcentrum Grou

16 en 17 juni                 Combi Randmeren                         WV Zeewolde

08 en 09 september       Merke Wedstrijden                         Zeilcentrum Grou

29 september                Wolderwijd Cup                             WV Zeewolde

Op dit moment, woensdag 10 oktober, zijn alle Nederlandse wedstrijden geweest. Het Hansa WK in Hiroshima, staat voor de deur. Er doen maar liefst 4 Nederlanders mee. Als je benieuwd bent naar de resultaten en hoe het “onze” zeilers vergaat, kijk op Facebook of neem contact op met de klasse via Wilma.

Jaarprijs
Vanaf 2017 hebben we een Jaarprijs. Voor het begin van het zeilseizoen (meestal tijdens de ALV) wordt bekent gemaakt hoe het dat jaar met de Jaarprijs zal gaan. Voor het berekenen van de plaatsing maken we per kampioenschap gebruik van het Oostenrijks puntensysteem. Hierbij gaat het om de meeste punten. In het systeem wordt rekening gehouden eet het aantal deelnemende boten. Als er meer boten meedoen krijg je voor een vierde plaats meer waardering dan wanneer er bv maar vier boten meedoen.

Algemeen
Heb je vragen over wedstrijden, boten of iets anders, mail gerust naar Wilma. Vragen staat vrij!

Internationaal
Het WK is van 12 t/m 18 oktober in Hiroshima (Japan). Voor informatie zie: Hansa WK 2018.
Natuurlijk zijn er ook wedstrijden in de landen om ons heen en verder weg. Voor meer informatie over deze wedstrijden zie: 2018-events-IHCA