International Hansa Class Association

De Nederlandse Hansa klasse is aangesloten bij een internationale klasseorganisatie, in ons geval is dat de International Hansa Class Association (IHCA).

De organisatie bestaat uit een dagelijks bestuur met een president, vice-president klasseregels & bootmetingen, vice-president internationale kampioenschappen en vice-president ontwikkelingen. 

Het IHCA committee bestaat uit het dagelijks bestuur aangevuld met algemene bestuursleden, representatives van de betrokken boottypes, secretaris en penningmeester en vergadert gewoonlijk 1x per jaar. Dit is allemaal vastgelegd in de statuten van de IHCA.

Het IHCA committee vergadert gewoonlijk 1x keer per jaar, dit wordt de annual general meeting genoemd (AGM). Deze vergadering wordt digitaal gehouden via emails en is bedoeld voor vertegenwoordigers van alle aangesloten nationale klasse-organisaties en eventuele individuele leden (vanuit landen waar geen nationale klasse-organisatie bestaat). Ga voor de notulen van de AGM naar de tweede helft van deze webpagina van de IHCA.

Tot slot bestaat er een Technical committee, dat advies uitbrengt over technische veranderingen aan de boot en klasseregels, en besluiten neemt over individuele aanpassingen (hiervoor dien een RAE ingediend te worden als je de aanpassing wilt gebruiken tijdens internationale wedstrijden), volgens deze regels. Voor meer informatie over o.a. RAE's lees je hier verder.

De klasseregels voor de 2.3, de 303 en de liberty vind je ook terug op de website.

Vanuit Nederland zitten er 2 leden in de internationale klasse:
President Vera Voorbach
Liberty representative Hanneke Deenen

Heb je vragen over de internationale klasse, over RAE's of andere zaken, neem dan contact op met info@hansaklasse.nl