SKUD 18

De SKUD18 is het resultaat van een samenwerking tussen Chris Mitchell en B&B Technology and Innovation van Hansa Sailing – Julian Bethwaite en Martin Billoch.

Door unieke kennis en de ideologie van zeilen voor mensen met een beperking van Mitchellnte combineren met de 20 jaar hoogwaardige skiff-ervaring van Bethwaite, is de innovatieve ‘lead assisted skiff’ (LAS), de SKUD18, ontstaan.

De boot is een uitdaging voor zowel valide als beperkte zeilers. Deze boot is ontworpen op basis van prestaties en biedt sprankelende, scherpe en pittige respons aan zeilers, ongeacht hun mobiliteit.

Mitchell, ontwerper van alle typen Hansa-zeilboten: ‘De SKUD18 is zeer veelzijdig en kan worden gebruikt door verschillende bemanningsconfiguraties. De stuurman kan vrij bewegen en sturen met de helmstok, of op een stoel op de middellijn zitten met behulp van een handmatige joystick, duw / trekstangen of een servo-joystick met volledige controle over alle functies. De bemanning kan op een stoel op de middellijn zitten, vrij bewegen, of zelfs de trapeze gebruiken. Zoals de naam al aangeeft, is de SKUD18 een SKiff van Universal Design en kan worden gevaren door mensen met alle niveaus van fysieke vaardigheden. ‘

Voor Paralympische competitie van 2008 tot 2016 is de SKUD18 gevaren met twee zeilers op de middellijn.

De SKUD18 is ook een ideale lichtgewicht twee- en driepersoons sportboot voor clubraces en training.

Specificaties

LengteOverall – 5,8 m
Waterlijn – 5,5 m
Breedte 2,20 m
Diepgang 1,75 m
GewichtRomp – 170 kg
2 persoon configuratie – 163 kg kiel
3 persoon configuratie – 75 kg kiel
MastCarbon gestaagd – 6,83 m boven dek
Zeil oppervlakte Grootzeil 10,5 m2
Fok 5,0 m2
Gennaker 19,2 m2