Zeilmogelijkheden

Aangestoken door het wedstrijdzeilvirus?

Doe mee aan een of meer van de volgende mogelijkheden:

 • Zeilwedstrijden op Sailability locaties
  In samenwerking met Sailability organiseren we korte zeilwedstrijdjes op Sailability locaties om mensen te laten proeven aan het wedstrijdzeilen en de mogelijkheden rond het (wedstrijd)zeilen te bespreken. Heb je interesse, mail ons en we houden je op de hoogte.
 • Mee zeilen bij een vereniging met Hansa zeilers
 • Op verschillende plekken in het land zijn al (groepjes) Hansa-zeilers actief, bijvoorbeeld in Grou en Zeewolde. Ook zijn er plaatsen waar Hansa boten in gebruik zijn bij reguliere lessen of trainingen. Wil je een keer komen kijken, meezeilen of zelf lid worden en structureel mee zeilen? Mail ons!
 • Trainingsdagen 
  De smaak te pakken of goed voorbereid beginnen? Kom dan naar een van onze trainingsdagen. Hier is alle tijd om te oefenen met het optuigen en bijvoorbeeld het bespreken van de voorrangsregels. Mail ons of houd deze website in de gaten!
 • Hansa zeilwedstrijden
  Het wedstrijdzeilseizoen loopt van begin mei tot en met oktober en elk jaar worden er naast het driedaagse ‘Open Nationaal Hansa Kampioenschap’ verschillende wedstrijden verspreid door het land georganiseerd, zie webpagina wedstrijden voor de actuele data en plaatsen en mail ons met je vragen.
 • Internationale Hansa Zeilwedstrijden 
  De Hansa klasse is nog relatief klein, waardoor je je niet hoeft te plaatsen voor de deelname aan een internationale wedstrijd. Als je naar de zeillocatie toe kunt komen kun je veelal gewoon inschrijven en vaak is het mogelijk een boot te huren.

Vragen? Mail naar nieuwezeilers@hansaklasse.nl!

Lees verder over nieuwe zeilerszeilervaring, een zeilmaat of hulpaanpassingen en praktische tips.